Danmark kæmper mod Letland om ishockey-VM 2018

Den 1. september udløb fristen for at søge om ishockey-VM 2018, og kun to bud lå i postkassen hos det internationale ishockeyforbund, IIHF: Letland og Danmark.

Ironisk nok var samme to lande fælles om et bud på VM 2017, men Danmark/Letlands tabte afstemningen i maj måned til Tyskland/Frankrig.

Nu er Letland og Danmark modstandere, når det i maj 2014 afgøres i den hviderussiske hovedstad, Minsk, hvem der skal afvikle VM i 2018.

– Vi har ikke besluttet endnu, om vi vælger at søge alene eller sammen med et andet land. Vi har frist til starten af januar 2014 til at afgøre den del af ansøgningen. Men i 2018 vil vi have to velegnede arenaer i Danmark, og vi kan også kigge mod både Malmø og Oslo, hvis vi vil finde gode samarbejdspartnere, siger Henrik Bach Nielsen, formand i Danmarks Ishockey Union.

Sport Event Denmark støtter Danmarks VM-kampagne, og direktør Lars Lundov fra eventorganisationen siger om VM 2018;

– Det vil være fantastisk at få VM i ishockey til Danmark. Det er et meget stort VM i en olympisk sportsgren, og vi er meget opsatte på at yde vores til at sikre eventen hertil, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.