Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik protektor for EM i volleyball 2013

Det er med stor glæde, at CEV VELUX EM i volleyball kan offentliggøre, at H.K.H. Kronprins Frederik bliver protektor for det forstående EM, som Danmark i samarbejde med Polen afvikler den 20.-29. september.

Danmark afvikler EM i samarbejde med Polen. De indledende puljer afvikles i Herning og Odense i Danmark samt Gdansk og Gdynia i Polen. I Herning spiller blandt andet de forsvarende europamestre fra Serbien og de nordiske venner fra Finland. I Odense, hvor Danmark har hjemmebane, kommer det danske landshold blandt andet til at stå overfor de olympiske bronzevindere fra Italien. 1/8- og 1/4-finaler spilles i Gdansk og Aarhus, mens semifinaler, bronzekamp og finalen spilles i Parken i København.

Kronprins Frederik har som protektor for EM i volleyball besøgt det danske landsholds træning og hørt mere om forberedelserne frem mod EM. Ved besøget havde kronprinsen også tid til at spille fingerslag med landsholdets hæver Axel Jacobsen, inden han demonstrerede glimrende volleyballteknik, da H.K.H. Kronprins Frederik modtog en række server fra landsholdets servekanonmaskine.

Formand for Dansk Volleyball Forbund, Erik Jacobsen:

”Det er med stor stolthed for Dansk Volleyball Forbund, at vi i dag kan offentligøre at H.K.H. Kronprins Frederik er blevet protektor for CEV VELUX EM i volleyball 2013. EM i volleyball er uden sammenligning den største begivenhed, dansk volleyball nogensinde har stået overfor. Vi håber, at H.K.H. Kronprins Frederik med sin protektion af EM i volleyball vil få nogle gode oplevelser med vores fantastiske sport under EM og hjælpe til med at skabe opmærksomhed omkring volleyball i Danmark”.

Den historiske EM-finale på Danmarks nationale fodboldstadion, Parken, har indtil videre tiltrukket volleyballfans fra mere end 30 lande, herunder blandt andet Japan og Australien. Samtidig transmitteres slutrunden til over 100 lande.

Sport Event Denmark og de fire værtbyer; Aarhus, Herning, København og Odense er partner på EM i volleyball, mens VELUX er titelsponsor for CEV VELUX EM i Volleyball.

Billeder til fri afbenyttelse fra kronprinsens besøg til landsholdets træning kan hentes her: http://we.tl/Y0JAFfwsks

Yderligere kommentarer kontakt venligst:

Direktør i Dansk Volleyball Forbund Mikael Trolle: 20 96 33 80

Eventchef for EM i volleyball 2013 Mads Bang Aaen: 28 97 78 42

Fakta om EM i volleyball 2013

• Værtskabet for EM i volleyball 2013 deles med Polen. Begge lande har to indledende puljer med fire hold i hver. Semifinaler, bronzekamp og finale spilles i Danmark.

• EM afvikles fra den 20. september til den 29. september 2013.

• Der spilles i Odense (Arena Fyn), Herning (Boxen), Aarhus (NRGI Arena) og København (Parken)

• Danmark spiller i Gruppe A i Stadium Arena Fyn i Odense.

• Danmark møder Italien, Belgien og Hviderusland.

• Gruppe C spilles i Boxen i Herning. Her spiller Finland, Serbien, Holland og Slovenien.

• Sport Event Denmark er partner på EM i Volleyball 2013 i Danmark sammen med værtsbyerne; Odense, Herning, Aarhus og København.

• VELUX er titelsponsor for EM.

• Serbien er forsvarende europamester.

• Brasilien er regerende verdensmester.

• Rusland er regerende olympisk mester.

• Danmark har deltaget i tre EM slutrunder. I 1958, hvor det blev til en 20. plads, i 1963, hvor det blev til en 17. plads og i 1971, hvor det blev til en 20 plads.

• Kvalificerede lande: Danmark og Polen er prækvalificeret som værter. Rusland, Italien, Bulgarien, Serbien, Slovakiet, Hviderusland, Holland, Tjekkiet, Finland, Tyskland, Frankrig, Slovenien, Belgien og Tyrkiet.

• Der er ca. 17.200 danske volleyballspillere.

• Web: www.eurovolley2013.dk

• Facebook: www.facebook.com/eurovolley2013

• Twitter: www.twitter.com/eurovolley2013 #ev2013

• YouTube: www.youtube.com/eurovolleyball2013

• Køb billet her: https://volleyball.www2.dk/