Herning viste hestekræfter med dansk para-dressur i sejrsridt

Den afsluttende dag i EM i springning, dressur og para-dressur blev lige så flot og fejende, som dagens Kür på både MCH Arena og Jysk Arena, hvor dressur- og para-dressurrytterne viste det ypperste indenfor deres discipliner. De danske para-ryttere viste igen format med endnu to bronzemedaljer i dag. Fra alle sider lyder der rosende ord om mesterskabet.

Paradressur-rytterne gjorde det igen i dag. Hele to bronzemedaljer blev vundet til Danmark i søndagens kür af henholdsvis Stinna Tange Kaastrup (grad 1b) og Line Thorning Jørgensen (grad IV). I det hele taget har de danske para-ryttere gjort en fantastisk figur ved dette mesterskab med ikke mindre end fem bronzemedaljer.

På MCH Arena  blev det en følelsesladet pause i Grand Prix Kür, da Digby blev hædret og takket for alle de gode oplevelser og resultater, han har givet de danske dressurentusiaster gennem mange år. Det var også en tårevædet Nathalie, der modtog krans og tak fra formand for Dansk Ride Forbund, Ulf Helgstrand. Han beskrev Digbys rytter som en af verdens bedste ryttere og trænere! Prinsesse Nathalie sluttede således sin landsholdskarriere på hjemmebane ved dette EM med en 9. plads og scoren 79,554 %.

Dagens anden danske rytter i Grand Prix Kür, Anna Kasprzak på Donnperignon, sluttede som nr. 7 med scoren 80.161. Ikke overraskende var det britiske Charlotte Dujardin som løb med guldet foran Helen Langehanenberg fra Tyskland og Adelinde Cornelissen fra Holland.

Citater:

Protektor, Prinsesse Benedikte:

-Det er et rigtigt flot arrangement. Jeg kan forstå på rytterne, at de er meget tilfredse. Eksempelvis har underlaget været helt perfekt og rammerne meget motiverende for både ryttere og heste. Personligt har det naturligvis også været en stor oplevelse at se min egen datter, Nathalie, ride på hjemmebane og få en flot 5. plads som bedste placering. Jeg vil gerne rose European-Herning, Herning Kommune, Sport Event Denmark og Dansk Ride Forbund for en meget vellykket event og takke de mange frivillige for deres indsats, siger prinsesse Benedikte, som er protektor for EM i springning, dressur og para-dressur og som har været i Herning hele ugen for at følge mesterskaberne.

Det internationale rideforbund, FEI:

– Det har været et fantastisk europamesterskab her i Herning. Danskerne har modtaget os med stor varme, og i FEI skylder vi European-Herning og Dansk Ride Forbund en stor tak for at have skabt så velfungerende en event. Og også en stor tak for den imponerende arbejdskraft, de mange frivillige har lagt i både forberedelserne og afviklingen af mesterskaberne gennem hele ugen.

– Det har været skønt for første gang at have de handicappede ryttere og EM i para-dressur integreret med de to øvrige mesterskaber. Det har fungeret helt perfekt, og arrangørerne her fra Herning har virkelig sat en ny standard for kommende mesterskaber.

– Og så skylder vi selvfølgelig ryttere og heste i alle tre discipliner en stor tak for at have givet os en uge med absolut topsport. Det har i sandhed været et mindeværdigt mesterskab. Tak Danmark! siger Ingmar De Vos, FEI Secretary General.

European-Herning:

-Det er svært at få armene ned lige nu. EM i springning, dressur og para-dressur har overgået vores vildeste drømme. Den sportslige afvikling var i verdensklasse, og vores frivillige var helt uovertrufne. Det gik vist først op for det internationale forbund, hvad vi egentlig mente, da de stod her i Herning og kunne konstatere, at ikke blot var der styr på sagerne, men at der også var et kæmpe set-up med VIP og sponsorer, markedsplads og folkefest, som de ikke tidligere har set. Uden den professionelle hjælp fra Sport Event Denmark, Herning Kommune og Dansk Ride Forbund kunne jeg ikke stå her med armene vejret, siger Jens Trabjerg, European-Herning, som er arrangør af EM’et.

Sport Event Denmark:

– Intet mindre end en af de bedste events i Danmark de senere år. Sport på højeste niveau, fulde huse, massiv direkte tv-dækning, royal deltagelse og topkarakter som det bedste EM nogensinde fra det internationale forbund – således fantastisk, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark, som sammen med Dansk Ride Forbund og Herning Kommune er partner på de tre mesterskaber.

Herning:

– Jeg er meget stolt over de tilbagemeldinger, både Herning og arrangørerne får fra alle sider. Når det internationale rideforbund, FEI, kalder EM “det bedste mesterskab nogensinde”, bliver det næsten ikke meget bedre. Og så er jeg rigtig tilfreds med, at Herning med dette mesterskab har fået lov til at demonstrere vores fleksible rammer på en helt ny måde, hvor vores fodboldstadion viste sig også at være en velfungerende ramme for ridesporten, siger Hernings borgmester Lars Krarup.

Dansk Ride Forbund:

-Ridesporten har med EM i springning, dressur og para-dressur fået en kæmpe anerkendelse og opmærksomhed både internationalt og i Danmark. Herning har været det helt rigtige valg som værtsby, og uden deres og Sport Event Denmarks medvirken, kunne vi ikke have løst opgaven, ligesom European-Herning virkelig har vist format som eventarrangør, siger Ulf Helgstrand, formand i Dansk Ride Forbund, og tilføjer: Vi er samtidigt utroligt glade for, at vi her i finaleweekenden samtidig erfarer, at Sport Event Denmark tilsyneladende er med på finanslovsoplægget. Uden Sport Event Denmark kan vi ikke tillade os at drømme om nye, store rideevents i Danmark, for selvfølgelig skal en sådan succes følges op – arrangements- såvel som klubmæssigt.

FACTS:

Under de seks dage mesterskaberne har varet har 61.500 mennesker besøgt EM-stævnet

465 konkurrenceheste

331 ryttere fra 32 nationer

318 hestepassere

3500 akkrediterede deltagere, herunder hesteejere, ryttere

100 officials

450 frivillige fra hele landet

400 journalister

90 fotografer

Åbent Hus I danske rideklubber 31. august