Forbund rider videre på EM-fokus og to danske bronzemedaljer

EM i springning, dressur og para-dressur er godt i gang i Herning. Udover de sportslige konkurrencer, er der også en lang række initiativer som bidrager til den store folkefest: Lokale rideklubber har arrangeret hesteparade gennem midtbyen og vist deres heste frem på Torvet i Herning og Dansk Ride Forbund følger op med åbent hus arrangementer over hele landet.

-Dette tredobbelte EM er med til at sætte fokus på ridesporten i Danmark. De danske klubber er også involveret i eventen og bidrager eksempelvis med aktiviteter i Herning bymidte og indgår i det store gallashow på MCH Arena lørdag aften. I forbundet følger vi også landsdækkende op på EM-opmærksomheden. Allerede næste lørdag, 31. august, vil en lang række rideklubber holde åbent hus, så alle interesserede kan komme ud og prøve kræfter med vores sport, fortæller Ulf Helgstrand, der er formand for Dansk Ride Forbund og mere end tilfreds med den respons, han indtil videre har modtaget på det tredobbelte mesterskab.

-Det er en event, vi kan være stolte af. Jeg får rigtig mange tilbagemeldinger fra udlandet, der roser eventen til skyerne. De beretter om en event, der ikke er set før, siger formanden, der sammen med Sport Event Denmark og Herning Kommune er blandt partnerne bag EM i springning, dressur og para-dressur.

Dressur, Grand Prix Special: To danskere videre til kür søndag

På MCH Arena  var der i dag, fredag, en særdeles spændende Grand Prix Special.  Sønderjyden Anna Kasprzak på Donnperignon opnåede en flot 7. plads, og blev dermed bedste dansker. Guldmedaljen gik til Charlotte Dujardin på Valegro fra England. Helen Langehanenberg og Damon Hill fra Tyskland fik sølv. Bronzemedaljen gik til Adelinde Cornelissen på Jerich Parzival fra Holland.

De 15 bedste ekvipager fra Grand Prix Special går videre til Grand Prix Kür søndag, hvor der igen rides om individuelle medaljer. To af de danske dressurryttere er klar til at tage kampen op om kürmedaljerne på søndag, nemlig Anna Kasprzak og Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.

Springning, individuelt: To danske ekvipager i ilden i morgen

Danmark har nu to ekvipager med i lørdagens springfinale ved EM i Herning, idet Andreas Schou med Vivaldi K har fået adgang til finalen, da tre andre ekvipager er udgået. Det betyder til, at vi kan glæde os til at se både Søren Pedersen på Tailormade Esperanza de Rebel og Andreas Schou på Vivaldi K lørdag, når de individuelle medaljer skal fordeles i springning.

Para-dressur: To danske bronzemedaljer

Stinna Tange Kaastrup og hendes hest Steffi Graf sikrede sig i grad 1b en bronzemedalje i den individuelle konkurrence i JYSK FEI Para-dressage Championship. Også Line Kongensgaard og Laponio sikrede sig en 3. plads i grad IV og dermed dagens anden bronzemedalje til Danmark.

Også Line Thorning Jørgensen red sit individuelle program i grad IV i dag, og red således om også holdmedaljer til Danmark.  Line Thorning Jørgensen og Di Caprio opnåede en 5. plads i klassen.  I morgen lørdag skal Liselotte Scharff Rosenhart starte i grad 1a og Caroline Cecilie Nielsen i grad II.

Resultaterne i dag og i morgen bliver lagt sammen med resultaterne fra holdprogrammerne fra tirsdag og onsdag og tælles sammen i holdkonkurrencen. Med de flotte resultater danskerne har opnået indtil nu, ligger danskerne stadig rigtig godt i forhold til en holdmedalje.