EM-fest og første medaljer uddelt

ECCO FEI Europamesterskaberne i Herning har været i gang siden tirsdag. I dag blev de første medaljer uddelt. EM’et er meget mere end blot tre mesterskaber. Det er også en fest for alle, og festen fortsætter til den tidlige morgen i Players Club.

– Selvfølgelig handler et EM rigtig meget om præstationer og placeringer. Men samtidig er det også en uge, hvor ryttere, hjælpere, heste-ejere og hesteinteresserede møder hinanden på kryds og tværs af nationer og discipliner. Og især med dette EM, hvor springning, dressur og para-dressur for første gang nogensinde er samlet i ét arrangement, har det været vigtigt for os også at skabe rammerne for at kunne pleje eksisterende venskaber og skabe nye kontakter. Og vi er rigtig glade for, at også den del ser ud til at lykkes for os, siger arrangør Jens Trabjerg, European-Herning og nævner som et eksempel stævnets natklub, Players Club.

Frem til lørdag inviterer EM-stævnets egen natklub Players Club alle interesserede til afterparty med dans og drinks. Flere af dagene er værtskabet overdraget til natklubberne ZEN og Simons, der står for hver sit luksuriøse arrangement.

Dressur, hold: Guld til Tyskland

I dag blev medaljerne i holdkonkurrencen ved EM i dressur fordelt, og Danmark kan pryde sig af at være det 4. bedste hold i Europa. Der var kamp om medaljerne, men guldet gik til Tyskland, mens Holland fik sølv og England bronze. Danmark var med i kampen om bronzemedaljerne, men da Charlotte Dujardin leverede et super ridt – en ny verdensrekord – blev Danmark henvist til en 4. plads.

De to danske ekvipager, som var på banen i dag havde begge et flot ridt. Nathalie zu Sayn-Wittgenstein på Digby blev nr. 5 i med scoren 76,003 %.  Anna Kasprazak på Donnperignon scorede 75,897 %, hvilket rakte til en 6. plads i klassen.

De 30 bedste ekvipager fra Grand Prix’en går videre til Grand Prix Speciel lørdag, hvor der rides om individuelle medaljer og adgang til søndages kür. De danske dressurryttere er klar til at tage kampen op om medaljerne i morgen, da alle 4 ryttere er videre til Grand Prix Special. De 15 bedste ekvipager fra fredagens ridt, får adgang til Grand Prix Kür søndag, hvor der atter rides om medaljer.

Springning, hold: Guld til Storbritannien

Springrytterne skulle også her til aften afgøre holdmesterskabet i P.S.I. FEI Europamesterskabet i springning. Første runde blev afviklet i går, og i dag kæmpede de 10 bedste nationer så om medaljer. Storbritannien vandt guld, Tyskland sølv og Sverige bronze.

Det danske hold sluttede på 12. pladsen i går, og var derfor desværre ikke med i dag, men tre af holdets ryttere – Søren Pedersen, Andreas Schou og Thomas Sandgaard var fortsat med i den individuelle konkurrence, herfra gik Søren Pedersen som eneste dansker videre til finalen, som rides på lørdag.

Para-dressur, hold: Danmark har medaljechance

Igen i dag var to danske para-dressurryttere til start i holdklassen i JYSK FEI Para-dressage Championship. Den første rytter på banen var Liselotte Scharff Rosenhart på Priors Lady Rawage, som startede i grad 1a. Ved EM i Herning starter hun i den individuelle konkurrence, og det betyder, at dagens ridt ikke tæller i forhold til medaljer. Det blev til placering som nr. 7 ud af 14 startende ekvipager.

I klassen for grad II skulle Caroline Cecilie Nielsen og Leon ride for point til det danske hold. Caroline Cecilie gennemførte ikke programmet, men er stadig med i den individuelle konkurrence.

Para-dressurrytternes holdkonkurrence startede onsdag, hvor Line Kongensgaard og Line Thorning Jørgensen red for grad IV og Stinna Tange red for grad 1b – alle tre opnåede flotte resultater – hvilket betyder, at det danske hold ligger ganske fint i forhold til medaljekampen. Alle rytterne skal ride det individuelle program fredag og lørdag, inden holdmedaljerne kan fordeles. Søndag formiddag rides der om medaljer i kür.