EM på spring til de første konkurrencer

Der var ikke stilhed før storm i Herning i dag. Når EM i springning, dressur og para-dressur i eftermiddag går i gang, er det efter flere dages heftig aktivitet i og omkring MCH Arena. Fodboldgræs er blevet til ridebanesand, heste er blevet trænet og indsynet og boder stillet op. Verdenspressen har indtaget pressecentret, og arrangørerne er trukket i eventuniformen.

Fra alle sider kommer der, allerede før mesterskaberne går i gang, mange rosende ord til hele event-set-up’et omkring EM i dressur, springning og para-dressur. Også arrangørerne melder om stor tilfredshed med forberedelserne og glæder sig til, at konkurrencerne og de mange udenomsaktiviteter går i gang.

– Det er meget meget større, end vi havde forestillet os. Og vi er meget tilfredse med set-up’et, som det ser ud nu. Alt er klart til de sportslige konkurrencer. Vi er lige nu ved at finpudse programmet for sideaktiviteterne, som kommer til at foregå på pladsen foran MCH Arena. Bl.a. har vi netop sikret os, at Sebastian Klein kommer og underholder børn og barnlige sjæle på søndag, fortæller Jens Trabjerg, European-Herning, som de seneste måneder har arbejdet non-stop på at få alle brikkerne til at falde på plads.

Mens arrangørerne har arbejdet på at få det sidste på plads, har både dressur- og springheste gennemgået det obligatoriske dyrlægetjek, hvor de er blevet meldt i form og klar til de kommende dages konkurrencer.

Også hos Sport Event Denmark, som sammen med Herning Kommune og Dansk Ride Forbund er partnere på mesterskaberne, er der store forventninger til de kommende dage:

– Med EM i springning, dressur og para-dressur kan vi se frem til masser af top-ridning i verdensklasse og et imponerende katalog af underholdning for hele familien. Netop disse mesterskaber kan være med til at sætte Danmark på verdenskortet og ridning på Danmarkskortet, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

P.S.I. FEI European Championship i springning begynder med afviklingen af en tidsspringning i aften. Startrækkefølgen for dagens klasse blev bestemt tidligere i dag ved lodtrækning, hvor Irland trak start nr. 1 – det danske hold starter næstsidst i klassen.

19 nationer er til start, og det irske hold indleder mesterskabet, efterfulgt af Schweiz, ført an af den olympiske mester Steve Guerdat på Nino des Buissonnets. I den første halvdel af startfeltet finder vi nationer som England, Holland og Tyskland, der alle regnes blandt favoritterne til medaljer.

Både springning og dressur kommer til at foregå på FC Midtjyllands hjemmebane, hvor græs og bander er blevet udskiftet med sand og forhindringer, mens para-dressur kommer til at foregå på en arena centralt placeret foran MCH Arena.

Fakta

FEI European Championships finder sted i dagene 20.-25. august 2013 i og omkring MCH Arena.

Det er første gang nogensinde, de tre mesterskaber i springning, dressur og para-dressur (dressur for handicappede ryttere) bliver afviklet samtidig.

500 heste, 400 frivillige, titusindvis af gæster og 16 sæt medaljer er blandt ingredienserne.

Godt 500 mediefolk er akkrediteret og omkring 100 millioner TV-seere forventes at kigge med i løbet af de mange timers transmissioner fra konkurrencerne.

Ud over selve konkurrencedelen er der også en lang række andre publikumsoplevelser i forbindelse med mesterskaberne – levende musik, Cirkus Benneweis, handelsboder, liveinterviews med ryttere og et stort gallashow lørdag. På hjemmesiden www.european-herning.dk finder du det fulde program over både konkurrencer og alle de andre begivenheder.

Bag europamesterskaberne står European- Herning, Dansk Ride Forbund, Sport Event Denmark og Herning Kommune.