EM i dressur, springning og para-dressur har sadlet op

I denne uge går det løs i Herning med ridesportens tredobbelte EM. I disciplinerne dressur, springning og para-dressur skal 16 EM medaljesæt uddeles foran op til dagligt 15.000 tilskuere og 110 mio. tv-seere.

Allerede her til morgen var dressurrytterne i gang med at træne, og springhestene var til det obligatoriske dyrelægetjek. Fra den 20.-25. august er FC Midtjyllands hjemmebane, MCH Arena, fodboldstadion omdannet til internationalt ridestadion, og bolden er hermed givet op til en festlig uge i hestens tegn.

Der bliver ridning i verdensklasse samt underholdning for hele familien. Udover konkurrencerne er der hver dag mulighed for at få musikalske oplevelser, høre interviews med ryttere osv. Og således byder lørdag også på Show Night med musik, sang og heste.

Der skal i alt uddeles 16 medaljesæt under EM i Herning. De første medaljer uddeles torsdag, idet holdkonkurrencerne i både springning og dressur afgøres denne dag. I dressur er meldt 20 nationer og i springning er meldt 22 nationer.

Fredag kæmper de 30 bedste dressurryttere om individuelle medaljer i Grand Prix Special programmet. Og lørdag skal de 25 bedste springryttere i ilden.

Søndag er den store finaledag for dressurrytternes vedkommende, hvor de 15 bedste ryttere mødes i Grand Prix Kür, dressur til selvvalgt musik.

Para-dressurrytternes konkurrencer begynder onsdag den 21. august med holdkonkurrencen. Denne konkurrence strækker sig over to dage og har deltagelse af i alt 20 nationer. Medaljerne uddeles torsdag. Fredag og lørdag rider para-dressurrytterne deres individuelle program, med uddeling af medaljer fredag og lørdag. Og for para-dressurryttenes vedkommende kulminerer deres EM-deltagelse med kür-konkurrencer søndag.

På pladsen foran MCH Messecenter er et hav af nydelige boder skyllet ind. Ugen igennem vil der være masser af mulighed for at se og købe specielt ride- og hesteudstyr, ligesom også Cirkus Benneweis rykker ind med et telt og forestillinger. Lørdag er der desuden mulighed for at komme gratis bag cirkusmanegen.

Der er derfor mange grunde til at lægge sin vej forbi stævneområdet i Herning, og der er masser af billetter til alle de oplevelser, der ligger udenfor selve konkurrencedelen. Derimod skal man være hurtig, hvis man vil sikre sig billet til konkurrencerne, og lørdagens konkurrencer er helt udsolgt, mens der søndag kun er få tilbage.

Det er European-Herning ApS, Sport Event Denmark, Herning Kommune og Dansk Ride Forbund, der samarbejder om arrangementet.