Sølv til Sehested og Meldgaard

Intens spænding om placeringerne til ISAF Nations Cup 2013 Grand Final.

Der var en fortættet spænding på kajen i Middelfart Marina lørdag eftermiddag, hvor finalerne skulle sejles til Nations Cup. På forhånd så det ud til at blive en dansk dobbeltsejr i henholdsvis Open og Woman endte op i en gyser.

Inden mændenes finale havde de to finalister, Nicolai Sehested og australske David Gilmour ikke havde haft en eneste styrkeprøve under Nations Cup. I 2012 mødte de hinanden tre gange, og her var det Sehested, der var stærkest med to sejre. Og med nogle meget sikre indledende sejladser for Sehested, så kunne det næsten ikke gå galt.

Store forventninger
Sehested tabte overraskende med to bådslængder i første sejlads, og der var ikke tvivl om at australieren var den stærkeste i den kamp. I 2. sejlads fik Gilmour givet Sehested en straf i pre-starten, og det gav en mavepumper til det unge hold, der nu var to nede ud af fem. Med en mole fuld af publikum og et stort forventningspres var det ikke et let udgangspunkt for at komme igen. Og den tredje sejllads kunne være den sidste, hvis ikke han kunne få fart i båden.

Låner en gast
Tredje sejlads så bedre ud for Sehested, og de fik lidt mere fart i båden. Ned mod målstregen lå de særdeles tætte, men det blev desværre en kneben sejr for den australske skipper, der er søn af topsejler Peter Gilmour.

”Vi er bitre resten af dagen, og så er det overstået. Det er ærgerligt, når vi stort set ikke har tabt de forgående dage. Men næste uge er vi i USA og klar til en ny omgang,” sagde en noget skuffet Nicolai Sehested. De to unge skippere kommer til at møde hinanden tre gange inden for den næste måned til stævner i USA. Faktisk hopper en af Gilmours gaster over til Sehested ved et af stævnerne i stedet for Peter Wibroe, der ikke kan få fri.

Senfft fik rejst sig
Hos kvinderne så Lotte Melgaard også særdeles stærk ud i forhold til sine konkurrenter i de indledende round robins. Men over for brasilianske Juliana Senfft var der en lige score på to sejre til hver af dem. Derfor var der intet givet inden finalen.  De første to sejladser fik Melgaard, men derefter fik Senfft samlet kræfterne og tog de næste to. Dermed var det hele åbent igen.*

Voldsom spilerduel
Den friske vind fik det sidste lænseben til at være en neglebidende affære. Tætte spiler-skæringer og problemer med at få stagen på hos danskerne kostede en halv bådslængde, og så var sejren en realitet for de jublende brasilianske kvinder. Ingen tvivl om at sejren også kom bag på dem.

Skiftende vejrforhold
Under semifinalerne var der en meget kraftig nordgående strøm, men den døde ud over middag, da finale fligths’ne blev sejlet. Til gengæld drillede vinden, der lå i syd med 5-7 sek/m i den første runde. Men ved 2. flight drejede den i vest og aftog en smule en overgang for at friske op til 9 sek/m under det sidste flight.

Viltoft midt i feltet
Den sidste danske deltager, Rasmus Viltoft, måtte tage til takke med en 8. plads ud af 13 deltagere. Victor Ogeman (Sverige) fik bronze hos herrerne og Anne Marit Hansen (Norge) tog den hos kvinderne. Find resultater på www.nationscup2013.dk

ISAF Nations Cup 2013 Grand Final – powered by Trekantområdet afvikles d. 6.-10. august 2013 i Middelfart af Match Racing Denmark på vegne af sejlklubberne i Middelfart, Horsens, Vejle, Fredericia og Kolding. Destination Lillebælt, Middelfart Kommune, Udvikling Fyn A/S, Sport Event Denmark samt bl.a. virksomhederne Middelfart Sparekasse, Dong Energy, Aarsleff, AH Industries, Scanprint, Jyske Bank, Dinex, Bunker Holding, Faurby Yacht, Dalsgaard Pavilloner, TREFOR og Hindsgavl Slot.

Resultater findes: http://www.matchracingresults.com/2013/isaf-nations-cup/