Kronprins Frederik sejler matchrace mod dansk stortalent ved ISAF Nations Cup 2013 Grand Final

Kronprins Frederik sejler matchrace mod dansk stortalent ved ISAF Nations Cup 2013 Grand Final Lillebælt bliver rammen, når Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik og OL-veteran Jesper Bank sejler et sjælden stjernespækket matchrace under nations VM for matchrace til august i Middelfart.

Hvem vinder? Bliver det på den ene side de p.t. bedste danske matchrace sejlere med Nicolai Sehested i spidsen eller på den anden side Kronprins Frederik og en besætning udelukkende bestående af tidligere danske OL medaljetagere, blandt andre det danske matchrace ikon, Jesper Bank?

Det finder vi svaret på d. 8. august, når Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik stiger om bord i en af Match Racing Denmarks både for at sejle et sjældent matchrace. Det sker i Middelfart, som er rammen om ISAF Nations Cup 2013 Grand Final, som er nationsverdensmesterskabet i matchrace.

Kronprins Frederik varetager rollen som skipper og hans besætning består udelukkende af tidligere OL-medaljetagere i sejlsport.

I rollen som taktiker vil vi se Jesper Bank, der med sine OL-guldmedaljer i matchrace i 1992 og 2000 var inspirationen til, at sejlerne i Trekantområdet gik i gang med at skabe grundlaget for, at Middelfart i år er vært for det store internationale stævne.

For Jesper Bank bliver det et spørgsmål om at få revanche fra dengang i 2004, hvor Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary med et australsk team få dage før Kronprinsparrets bryllup vandt et matchrace mellem de to kommende ægtefolk i Københavns Havn – en sejlads, der også er kendt som “Brudevalsen til søs”.

“Vi tog nok alt for let på det dengang. Vi troede, at vi let kunne binde bagenden op på de australiere. Så vi har et lille regnskab, vi skal have gjort op. Og eftersom vi ikke rigtig har sejlet matchrace i 10 år, skal det nok gå godt,” siger Jesper Bank med slet skjult ironi.

Den aktuelle modstander er dog ikke sådan at slå, vurderer Jesper Bank:

“Det vil være en blamage, hvis ikke Sehesteds hold vinder. De er aktive sejlere, så det forventer jeg. Men vi vil naturligvis gøre alt, hvad vi kan for at slå dem.”

Helt så skråsikker er den 23-årige Nicolai Sehested dog ikke:

“På papiret bør vi selvfølgelig kunne vinde, selv om hovedmålet for os er selve Nations Cup. Men Kronprinsen og resten af holdet er dygtige sejlere, så man ved aldrig,” siger han.Hos Match Racing Denmark, der arrangerer ISAF Nations Cup 2013 Grand Final, er der stor glæde over den spændende match.

“Det er fantastisk, at Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik giver mulighed for, at de unge sejlere kan kæmpe mod ham. I det hele taget er det en stor glæde for os, at Kronprinsen, som er både en dygtig og interesseret sejler, støtter sejlsporten ved at gæste Nations Cup. Vi er også meget glade for, at det er lykkedes at få vores lokale sejlsportshelte til at stille op til denne særlige sejlads,” siger Jens Henrik Lund, direktør i Match Racing Denmark.

Match race-dysten “HKH Kronprins Frederik og OL-kongerne mod de unge lokale talenter” sejles ved ISAF Nations Cup 2013 Grand Final i Middelfart, torsdag d. 8. august 2013 kl. 10.30. Tilskuere er velkomne til at følge sejladsen på tætteste hold fra molen i Middelfart Marina.

ISAF Nations Cup 2013 Grand Final – powered by Trekantområdet afvikles d. 6.-10. august 2013 i Middelfart af Match Racing Denmark på vegne af sejlklubberne i Middelfart, Horsens, Vejle, Fredericia og Kolding. Destination Lillebælt, Middelfart Kommune, Udvikling Fyn A/S, Sport Event Denmark samt bl.a. virksomhederne Middelfart Sparekasse, DONG Energy, Aarsleff, AH Industries, Faurby Yacht, Scanprint, Jyske Bank, Dinex, Bunker Holding, Dalsgaard Pavilloner og Hindsgavl Slot er partnere.

Flere info: www.nationscup2013.dk

Fakta:

Kronprinsen og OL-kongerne

Skipper: Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik, der primært sejler klasserne Farr 40 og Drage, hvor han opnåede en flot fjerdeplads ved Europamesterskabet i 2003, ligesom han har deltaget i flere VM’er i Drage. Kronprins Frederik var skipper på det danske hold, da han og Jesper Bank tabte til et australsk hold anført af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary ganske få dage før det kongelige bryllup i 2004 – også kaldet “Brudevalsen til søs”.

Jesper Bank: Vandt OL i matchrace i 1992 og OL i Soling i Sydney i 2000, foruden 12 VM-guldmedaljer i fire forskellige klasser. Han er dermed en af dansk sejlsports største helte. I 2004 var han taktiker på “Brudevalsen til søs”. Opvokset i Fredericia. Bor i dag delvist i Aabenraa, hvor han er kommerciel direktør i Elvstrøm Sails.

Thomas Jacobsen: Er i dag sportschef i Dansk Sejlunion. Bor i Middelfart. Vandt OL-guld i Soling i Sydney i 2000 – sammen med Henrik Blakskjær og Jesper Bank.

Henrik Blakskjær: Vandt OL-guld i Soling i Sydney i 2000 – sammen med Thomas Jacobsen og Jesper Bank.

Peter Lang: har trådt sin barndoms sejlersko i Trekantområdet. I 2012 vandt han bronze i 49’er ved OL i London. Peter har i en lang periode arbejdet for Match Racing Denmark og har her lært at sejle matchrace.

De unge talenter

Skipper: Nicolai Sehested, 23 år, sejler på i alt fire hold og går benhårdt efter at blive en af verdens bedste sejlere. P.t. er hans hold nummer 14 på verdensranglisten. Opvokset i Kolding, begyndte at sejle matchrace hos Match Racing Denmark, som er vært for ISAF Nations Cup 2013 Grand Final. Er også involveret i Extreme Sailing Series med SAP Extreme Sailing Team og Melges 32 med Team SWING. Studerer finansiering på CBS i København.

Thomas Hedegaard: 26 år, opvokset i Kolding, læser til ingeniør på DTU.

Jesper Blom: 25 år, opvokset i Kolding. Ud over at sejle matchrace studerer han amerikanske studier på CBS i København. Han sejler også Melges 32.

Søren Secher: 25 år, opvokset i Kolding. Har også sejlet X-35 og Melges 32.

Peter Popp Wibroe: 27 år, har vundet EM i matchrace, sejler også Melges 24.

Se evt. www.treformatchracing.com

Kontakt:

Jens Henrik Lund, direktør, Match Racing Denmark, 40 282 111.

Billeder:

Billeder kan frit downloades her http://bit.ly/19QFG8g og bruges uden akkreditering i forbindelse med ISAF Nations Cup 2013 Grand Final.

Til pressen:

Akkreditering til pressen under den særlige sejlads opnås allerede nu via presseansvarlig Signe Jepsen på 26 200 715 eller sdj@signejepsen.dk.

Se i øvrigt www.nationscup2013.dk/press