Drømmen om IRONMAN Hawaii kan virkeliggøres i København

Eventvirksomheden YWC Sports, der blandt andet har arrangeret jernmandseventen KMD Challenge Copenhagen de seneste tre år og den halve distance i Aarhus siden 2011, er blevet overtaget af IRONMAN. Sport Event Denmark er partner på eventen.

I 2013 betyder det følgende:

– KMD Challenge Copenhagen bliver til KMD IRONMAN Copenhagen

– KMD Challenge Aarhus bliver til IRONMAN 70.3 Aarhus (i 2014)

Strukturen bag KMD IRONMAN Copenhagen om seks uger (18. august) forbliver uændret for deltagerne, der skal svømme 3,8 km i Amager Strandpark, cykle 180 km i København og Nordsjælland samt løbet et afsluttende maraton på 42,2 km langs havnefronten i København og med målområde på Christiansborg Slotsplads.

Skiftet til IRONMAN betyder ikke ændringer for de deltagere, der allerede har tilmeldt sig løbet, ligesom man stadig kan melde sig til den store event i København. Som en ekstra ting allerede i år vil der for aldersgruppeatleterne (age groupers) være 50 startpladser til Ironman Hawaii på spil. Den endelige fordeling af de såkaldte ‘Hawaii slots’ bestemmes senere, men atleter har allerede i år chancen for at kvalificere sig til VM i IRONMAN på Hawaii i oktober.

Når de to events bliver IRONMAN events betyder det en øget international bevågenhed, endnu mere branding af København og Aarhus samt en større platform inden for langdistancetriatlon, der har boomet siden YWC Sports arrangerede den første jernmandskonkurrence i Københaven i 2010.

Kæmpe potentiale for international bestseller
50-70 % af deltagerne i IRONMAN events er udenlandske deltagere og det samme forventes til de store events i Danmark næste år. Danmarks største endags sportsevents får nu endnu bedre muligheder for at blive internationale klassikere.

Skiftet til IRONMAN vil skabe øget interesse fra både internationale deltagere, de professionelle samt den internationale presse, og det er kendetegnende for IRONMAN’s events, at de bliver hurtigt udsolgt. Faktisk er alle IRONMAN’s events i Europa udsolgt på nuværende tidspunkt.

København og Aarhus er et perfekt match mellem IRONMAN og YWC Sport.

Med spændende og udfordrende ruter gennem to storbyer, den ene en hovedstad, der integrerer bylivet på nye og innovative måder, er samarbejdet mellem IRONMAN og YWC Sports.

“Vores to triatlonevents i København og Aarhus er unikke og har et kæmpemæssigt internationalt potentiale, som vi glæder os til at udfolde endnu mere sammen med IRONMAN. Vores mål har altid været at skabe kreative og internationale events på verdensklasseniveau, og med det nye samarbejde med IRONMAN bliver København den eneste hovedstad i verden, der danner ramme om en IRONMAN-event. Det er et perfekt match, og vi tror på, at denne event kommer til at sætte nye standarder i IRONMAN-serien,” siger direktør i YWC Sports, Thomas Veje Olsen.

“Vi har været meget tilfredse med at samarbejde med Challenge Family de seneste år og ønsker TeamChallenge det bedste for fremtiden,” fortæller Thomas Veje Olsen.

I champions league for events – frugten af flere års hårdt arbejde
Skiftet til IRONMAN markerer også en ny status for eventen i København, der nu bliver kvalifikation til det legendariske Ironman Hawaii, der startede Ironmanbølgen i slutningen af 1970’erne.

Der har hersket stor respekt om organisationen bag de danske triatlonevents, YWC Sports, for den måde eventen på kun tre år har vokset sig til den andenstørste i Challenge-familien og et af de største og mest prestigefyldte stævner på distancen i verden.

Den mest unikke rute i serien
Intet andet sted i verden afholdes der en jernmand midt i en hovedstad. Endda i en metropol som København, der er en af Europas mest pulserende og energiske storbyer. Med en rute der er en så integreret del af hovedstaden bringer YWC Sports en helt ny type Ironman ind i serien, hvor byliv, sport og kultur blandes sammen i skøn forening.

Drømmen om Hawaii kan opfyldes i København – kvalificer dig til VM på IRONMAN og IRONMAN 70.3 i 2014.

For mange er det ultimative inden for langdistancetriatlon at konkurrere i Ironman Hawaii, stedet hvor det hele begyndte tilbage i 1978.

Men skiftet til IRONMAN bliver det nu muligt, da der ligesom alle alle konkurrencer i IRONMAN-serien vil være startpladser på spil for alle aldersklasser, mens de professionelle kan hente point til Kona Pro Rankings, der er den direkte kvalifikation til IRONMAN Hawaii.

Man kan ligeledes via KMD IRONMAN 70.3 Aarhus næste år kvalificere sig til VM på 70.3-distancen (den halve ironmandistance), IRONMAN 70.3, som afholdes i Las Vegas i år.

Samme kvalitet og professionalisme
“Teamet bag de to events i Aarhus og København fortsætter og har samme skyhøje ambitioner om at skabe breddesportsevents i verdensklasse. Målet fortsat vil være at arrangere unikke events med fokus på kvalitet, smukke ruter og et højt serviceniveau,” siger Thomas Veje Olsen, direktør i YWC Sports.

Ligeledes bliver de andre events i YWC Sports også videreført som planlagt. Det drejer sig om KMD 4:18:4, motionstriatlon i Danmarks 4 største byer, Go Epic Kronborg på kvart og halv jernmand samt UCI’s VM for alle, UWCT Copenhagen Gran Fondo.

Hjemmesider, Facebooksider, Twitterkonti og Instagramkonto offentliggøres snarest.

Social media hashtag: #kmdironmancopenhagen

FAKTA:

HVAD ER IRONMAN:

– Langdistancetriatlon der blev født på Hawaii i 1978

– Over 100 IRONMAN og IRONMAN 70.3 events i verden

– 31 lande fordelt på 6 kontinenter arrangerer IRONMAN events i dag

– Hvert år konkurrerer mere end 90.000 atleter i IRONMAN events

– IRONMAN har både den fulde distance og en halv distance:

– Den fulde distance består af 3,8 km (2,4 miles) svømning i åbent vand, 180 km cykling (112 miles) og 42,2 km (26,2 miles) afsluttende maraton – i alt 140,6 miles.

– Den halve hedder ‘IRONMAN 70.3’, hvilket betyder den samlede distance miles hele konkurrencen består af: 1,9 km svømning (1,2 miles), 90 km cykling (56 miles) og 21,1 km løb (13,1 miles)

Citater fra partnerne bag:

Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark

“Vi har i Danmark været glade for Challenge-serien, som har været afviklet i København siden 2010. Det er således ikke et fravalg af Challenge men et tilvalg af IRONMAN. Et jernhårdt arbejde fra de danske arrangører har skabt en mega succes i Danmark. Vi tror på, at det nye samarbejde med Ironman vil få en afledt effekt med yderligere medlemstilgang til de danske triatlonklubber, ligesom vi også er overbeviste om, at det vil trække endnu flere internationale deltagere til København.”

Andrew Messick, CEO i IRONMAN

“Vi er meget tilfredse med at arrangere IRONMAN i København allerede i år. Det er den eneste IRONMAN i verden, der bliver afholdt midt i en hovedstad, og det glæder vi os til at blive en del af. Teamet bag Aarhus og København er innovative og yderst kreative, og de har arbejdet hårdt på at gøre eventen til den succes, de allerede er. Det er helt unikt med en IRONMAN i en hovedstad, og København er en meget smuk by, der samtidig er en af de store, historiske hovedstæder i verden, så der er stort potentiale i denne event. Vi mener, at de to events i København og Aarhus har fremragende perspektiver i forhold til at blive IRONMAN-klassikere, og vi glæder os meget til at arbejde sammen med arrangør-holdet fra YWC Sports samt alle partnerne på disse storslåede events.”

Pia Allerslev (V), kultur- og fritidsborgmester i København

“De seneste tre år har begivenheden været en folkefest i København. IRONMAN er et stærkt brand, og KMD IRONMAN Copenhagen vil ikke alene tiltrække mange internationale triatleter og sportsinteresserede, men også helt almindelige københavnere vil fylde gaderne og støtte op om Ironman-atleter fra hele verden. IRONMAN Copenhagen er et levende bevis på, at København er en god ramme om kæmpeevents, og det er en begivenhed, der i høj grad vil være med til at brande København som en aktiv by af internationalt format.”

Lars Monrad-Gylling, adm. direktør i KMD

“Vi er særdeles tilfredse med samarbejdet med YWC Sports og hovedsponsoratet for triatlonstævnerne, der er blandt de største tilskuerbegivenheder på dansk grund. De lange distancer i Aarhus og København er fantastiske, spændende og utrolig inspirerende begivenheder, og vi ser meget frem til det videre færd i det nye IRONMAN set-up. KMD 4:18:4 betyder dog også noget helt særligt for os i KMD. Der er tale om motionsstævner, hvor alle kan være med og have en sjov og underholdende dag sammen med familie, venner og kollegaer. Det sætter vi utrolig meget pris på, hvilket man også kan se på de mange KMD-medarbejdere, der deltager.”