EM i Danmark skaber nye erhvervsrelationer i Tyskland

H.K.H. Kronprinsesse Mary, H.K.H. Prinsesse Benedikte og Erhvervs- og vækstminister, Annette Vilhelmsen, lagde i dag deres vej forbi tyske World Equestrian Festival i Aachen, hvor Danmark er partnerland i år med projektet Experience Denmark.

H.K.H. Kronprinsesse Mary, Prinsesse Benedikte og Erhvervs- og vækstminister, Annette Vilhelmsen var i Aachen i Tyskland i forbindelse med World Equestrian Festival, hvor Danmark i år har en helt særlig rolle som partnerland. Danmark har således med projektet Experience Denmark bl.a. en stor stand i forbindelse med festivallen samt indslag i åbningsshowet.

”Sport bygger broer mellem lande og mennesker af alle generationer. Jeg håber derfor, at det store hestesportsstævne og det tilknyttede danske erhvervsfremstød vi vil opleve her i Aachen må uddybe det gode forhold, og de erhvervsmæssige muligheder, der præger samarbejdet mellem Tyskland og Danmark,” siger H.K.H. Prinsesse Benedikte, som er protektor for EM i springning, dressur og para-dressur i Herning.

”Vi har fra regeringens side stor fokus på vækstmarkeder som Kina og Rusland. Men vi må ikke glemme nærmarkeder, som er dansk erhvervslivs vigtigste markeder og vil være det i en lang årrække fremad. At Danmark er blevet partnerland ved den internationale hestefestivalen i Aachen, som når ud til over 80 mio. tv-seere, giver en unik mulighed for at markedsføre os på det tyske marked. Fremstødet er et godt eksempel på, hvordan vi kan markedsføre os gennem internationale sportsevents og bruge disse begivenheder til at trække turister til Danmark og skabe blivende erhvervsrelationer,” siger Annette Vilhelmsen, erhvervs- og vækstminister, som besøgte Experience Denmark i Aachen i dag.

”Det glæder os meget, at både Kronprinsesse Mary og Erhvervs- og Vækstminister, Annette Vilhelmsen er med til åbningen af World Equestrian Festival her i Aachen. Vi er også er meget glade for, at Prinsesse Benedikte i sin egenskab af protektor for EM i springning, dressur og para-dressur i Herning om to måneder, er med her i Aachen og stiller op til de forskellige danske indslag. Vi er stolte over at kunne vise, hvorledes et EM i Danmark kan skabe grobund for nye erhvervsrelationer i Tyskland, tiltrække turister til Danmark og brande Danmark som både sport- og turismedestination,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, som er partner på det danske fremstød i Aachen og på EM i springning og dressur i Herning i august.

Baggrund:

EXPERIENCE DENMARK er titlen på en fælles oplevelsesbaseret præsentation af dansk erhverv, kultur og turisme ved internationale events. Fremstødet gennemføres første gang d. 23.-30. juni ved World Equestrian Festival, CHIO Aachen 2013, der finder sted i Tysklands økonomisk førende delstat, Nordrhein-Westfalen.

World Equestrian Festival CHIO Aachen hører blandt de største og mest prestigefyldte internationale hestesportsbegivenheder med 370 sportsfolk fra 29 nationer, mere end 360.000 tilskuere, 600 akkrediterede journalister fra hele verden, 30 timers tv-transmission på tysk tv samt 82 mio. tv-seere fra hele verden. Baggrunden for Danmarks partnerskab med begivenheden er, at Herning i august 2013 er vært for ECCO FEI Europamesterskaberne i springning, dressur og para-dressur.

De bærende samarbejdspartnere i EXPERIENCE DENMARK-fremstødet i Aachen er: ECCO, Sport Event Denmark, Sportskonsortiet, VisitDenmark, VisitDenmark Tyskland, den Danske Ambassade i Berlin, Dansk Ride Forbund, Herning Kommune og European-Herning ApS.