100 dage til volley-EM i Danmark

EM i volleyball nærmer sig med hastige skridt. I dag er der 100 dage til slutrunden i Danmark og Polen begynder. Fans fra 31 lande har købt billet til den historiske finaleweekend i Parken, og der er fuld fart på alt fra sideevents til planlægning af, hvordan Parken skal se ud, når de nye konger af europæisk volleyball skal krones.

Der venter sportselskerne en decideret lækkerbisken, når EM i volleyball begynder den 20. september. For første gang nogensinde skal Europas bedste volleyballspillere dyste om metal på dansk grund. Og med 100 dage til den første blågule volleyball bliver hamret over nettet, gør eventchef Mads Bang Aaen status:

”For os har nedtællingen til EM været i gang længe. Lige siden vi vandt værtsskabet i oktober 2010, har vi arbejdet målrettet frem mod den 20. september, hvor det hele går løs. Vi har naturligt nok et stort fokus på at sælge billetter og har allerede solgt mere end 6.000. Her har især de internationale fans fået øjnene op for, hvor stor en event EM i volleyball bliver, mens danskerne endnu ikke har købt så mange billetter. I Danmark er vi oppe imod en manglende tradition for at købe billetter i god tid til volleyball,” siger han.

Mens volleyball er en relativt lille sport i Danmark, er det en kæmpe sport i udlandet. Det har VELUX Gruppen set potentialet i og indgået et titelsponsorat af EM, hvilket gør, at EM kan nå helt nye dimensioner.

”Det er lettere at forklare, hvor stor en event EM i volleyball bliver, til folk i resten af Europa end til danskerne. Ude i Europa har volleyball en helt anden status end herhjemme. Vi bruger nogle gange sammenligningen med, hvor meget vi går op i håndbold for at sammenligne og forklare danskerne, hvor meget EM i volleyball betyder ude i Europa,” siger Mads Bang Aaen.

Ikke kun en kamp om guld
Udover et stort fokus på billetsalg, så arrangerer de danske EM-værter mere end 40 sideevents landet over, der skal udbrede kendskabet til volleyball i Danmark. EM skal nemlig ikke blot være en fest for de professionelle spillere på banen, det skal også være en fest for fansene.

”Vi har netop afholdt tre ud af fire kæmpe EM-skoleturneringer, hvor den bedste 5. klasse fra hver af de fire værtsbyer; Herning, Odense, Aarhus og København kommer til København for at spille i finaleweekenden. Derudover arrangerer vi store gensynsfester for gamle volleyballspillere, volleyturnering i Fælledparken, som alle gratis kan spille med i, en EM Festival, som klubberne kan bruge som optakt til sæsonen og fanzonen i Parken i finaleweekenden bliver næsten et besøg værd i sig selv,” siger Mads Bang Aaen.

”Vi har en kæmpe opgave med at gøre arenaerne lækre og så at sige pakke byerne lækkert ind i EM dress. Lige nu har vi fået et bud på, hvordan Parken kan se ud, når finalerne skal spilles der den 28. og 29. september. Det bliver rigtig flot,” siger Mads Bang Aaen.

EM i volleyball begynder den 20. september. Danmark er i gruppe med Italien, Belgien og Hviderusland. Sport Event Denmark er partner på mesterskabet.