Sakamoto blæser ind i Nations Cup Grand Final

Japanske Wataru Sakamoto trodsede hjemmebanefordel og rangeringer, da han vandt den asiatiske regionsfinale i ISAF Nations Cup i Vladivostok i weekenden. Han kvalificerede sig dermed til Grand Final, der løber af stablen i Middelfart den 6.-10. august.

Efter tre dages matchrace i Platu 25’ere på vandet i Amursky-bugten med 6-12 knobs sydøstenvind, var det Sakamoto som dominerede Singapore’s Maximilian Soh i finalerne i søndags og skaffede sig tre på hinanden følgende sejre i hus. Soh får også et wildcard til Grand Final i Middelfart.

Japan og Singapore slutter sig således til USA, Canada, Brasilien, Argentina, Sverige, Finland, Australien, New Zealand og selvfølgelig Danmark i Open-kategorien til Grand Final i Middelfart. For en opstemt Sakamoto, der coaches af Laurie Jury, som vandt Nations Cup i 2011, var tredje gang lykkens gang i Vladivostok. “Det er helt sikkert en overraskelse at vinde på trods af, at man jo prøver hver gang,” udtaler Sakamoto. “Jeg er meget glad, eftersom det er tredje gang, vi dyster i Vladivostok uden, at det tidligere er lykkedes os at få guldmedaljen.”

Sakamoto var dog samtidig forsigtig i udtalelserne om sine chancer i Danmark. “Jeg er selvfølgelig ikke sikker, men min coach Laurie Jury vandt sidste udgave af Nations Cup, og han opmuntrer os rigtig meget,” siger Sakamoto. ”Denne Grand Final vil blive den største event for os!”

Nations Cup, der afholdes hvert andet år, er en slags udstillingsvindue for spirende matchracetalenter, og tidligere vindere tæller bl.a. Ed Baird, der vandt America’s Cup i 2007.

Grand Final i Middelfart vil helt sikkert byde på masser af spændende udfordringer, og alle besætninger vil være nødt til at tilpasse sig forholdene hurtigt i Fænøsund. Fænøsund, der ligger ud for Middelfart Marina, er af sejlere kendt som et forholdsvist smalt vand med stærk, skiftende strøm og lokale vinde, som gør det unikt og spændende for både matchracesejlerne og publikum.

N.B. Der blev ikke afholdt kvinde-sejladser i Vladivostok. Disse vil finde sted i Viana do Castelo i Portugal den 12.-16. juni.

Resultater:

1. Wataru SAKAMOTO – JPNWS2 (Japan)

2. Maximilian SOH – SINMS1 (Singapore)

3. Vladimir LIPAVSKY – RUSVL1 (Rusland)

4. Ilya ERMAKOV – RUSIE1 (Rusland)

5. Nikolay KOROLEV – RUSNK5 (Rusland)

6. Ebrahim ABDULLA – BRNEA1 (Bahrain)

Round Robin Results (i 10 sejladser):

1. Wataru SAKAMOTO – 8

2. Ilya ERMAKOV – 6

3. Maximilian SOH – 5.5

4. Vladimir LIPAVSKY – 5

5. Nikolay KOROLEV – 3.5

6. Ebrahim ABDULLA – 1
Grand Final – Middelfart, Danmark: 6.-10. august 2013

ISAF Nations Cup 2013 Grand Final – powered by Trekantområdet afvikles d. 6.-10. august

2013 i Middelfart af Match Racing Denmark på vegne af sejlklubberne i Middelfart,

Horsens, Vejle, Fredericia og Kolding. Destination Lillebælt, Middelfart Kommune,

Udvikling Fyn A/S – Event, Sport Event Denmark samt bl.a. virksomhederne Middelfart

Sparekasse, Dong Energy, Aarsleff, AH Industries, Scanprint, Jyske Bank, Dinex, Bunker

Holding og Hindsgavl Slot er partnere.