Belgien er Danmarks sidste EM-modstander

Damarks sidste modstander i gruppespillet til EM i volleyball er Belgien. Det står klart efter en dramatisk sidste kval-kamp mod Grækenland, der skulle ud i Golden Set for at finde en vinder. Slovenien er klar til EM-revanche i gruppe C i Herning, mens Tyrkiet indløste den sidste EM-billet til gruppe B i Polen.

Italien, Belgien og Hviderusland er navnene på Danmarks modstandere, når EM begynder den 20. september. Eventchef for EM i volleyball er glad for, at det blev Belgien, der kvalificerede sig som det sidste hold til Danmarks gruppe til EM:

”Det er rigtig godt, at vi med lige over 100 dage til EM begynder, nu kender alle hold i grupperne. Jeg er glad for, at Belgien kvalificerede sig til Danmarks gruppe A, da belgierne har relativt let ved at rejse til Odense. Forhåbentlig kommer de med en masse tilskuere,” siger Mads Bang Aaen, eventchef for EM i volleyball 2013.

Danmark møder i sin åbningskamp de italienske verdensstjerner og OL-bronzevindere. Lørdag den 21. september er modstanderen Belgien, og i den måske afgørende gruppekamp søndag hedder den danske modstander Hviderusland.

EM-revanche i Herning

Mens det danske landshold og tilskuerne i Arena Fyn får glæde af Belgien, så kan de tilskuere, der skal se EM i Boxen i Herning, se frem til at en spændende EM-revanche mellem Finland og Slovenien. Slovenien vandt 3-1 ude og 3-0 hjemme over Kroatien i de to afgørende EM-playoff-kampe, og er dermed EM-klar.

”Slovenien er et rigtig stærkt hold, som sluttede to’er i deres gruppe ved EM i 2011. i 1/8-finalen mødte de Finland i et brag af en kamp, som finnerne vandt med 3-2. Samlet set var der sølle ét points forskel mellem de to hold i kampen, så Slovenien har en EM-revanche til gode,” siger Mads Bang Aaen.

Slovenien møder Finland den 21. september klokken 18.00 i Boxen i Herning.

Udover Belgien og Slovenien bookede Tyrkiet den sidste EM-billet. Tyrkiet spiller i gruppe B i Gdansk i Polen.

Fakta om EM i volleyball 2013

 • Værtskabet for EM i volleyball 2013 deles med Polen. Begge lande har to indledende puljer med fire hold i hver. Semifinaler, bronzekamp og finale spilles i Danmark.
 • EM afvikles fra den 20. september til den 29. september 2013.
 • Der spilles i Odense (Arena Fyn), Herning (Boxen), Aarhus (NRGI Arena) og København (Parken)
 • Danmark spiller i Gruppe A i Stadium Arena Fyn i Odense.
 • Danmark møder Italien, Belgien og Hviderusland.
 • Gruppe C spilles i Boxen i Herning. Her spiller Finland, Serbien, Holland og Slovenien.
 • Sport Event Denmark er partner på EM i Volleyball 2013 i Danmark sammen med værtsbyerne; Odense, Herning, Aarhus og København.
 • Serbien er forsvarende europamester.
 • Brasilien er regerende verdensmester.
 • Rusland er regerende olympisk mester.
 • Danmark har deltaget i tre EM slutrunder. I 1958, hvor det blev til en 20. plads, i 1963, hvor det blev til en 17. plads og i 1971, hvor det blev til en 20 plads.
 • Kvalificerede lande: Danmark og Polen er prækvalificeret som værter. Rusland, Italien, Bulgarien, Serbien, Slovakiet, Hviderusland, Holland, Tjekkiet, Finland, Tyskland, Frankrig, Slovenien, Belgien og Tyrkiet.
 • Der er ca. 17.200 danske volleyballspillere.
 • Web: www.eurovolley2013.dk
 • Facebook: www.facebook.com/eurovolley2013
 • Twitter: www.twitter.com/eurovolley2013 #ev2013
 • YouTube: www.youtube.com/eurovolleyball2013
 • Køb billet her: https://volleyball.www2.dk/