Dansk-lettisk VM-bud præsenteret

Danmark præsenterede her til formiddag sammen med Letland et fælles bud på VM i ishockey 2017 i forbindelse med det internationale ishockeyforbunds (IIHF) kongres i Stockholm under det igangværende VM. Præsentationen gik flot, og tilbage står nu, hvilket bud de mange IIHF-medlemslande vælger: Danmark-Letland eller Tyskland-Frankrig. Afstemningen sker i morgen, fredag, ved 12-tiden.

”Vi præsenterede vores VM-koncept sammen med Københavns Kommune og det lettiske ishockeyforbund. Med bl.a. Københavns kulturborgmester, Pia Allerslev, kom vi med et seriøst og spændende bud,” fortæller Danmarks Ishockey Unions formand, Henrik Bach Nielsen.

Også det fælles bud fra Tyskland-Frankrig blev præsenteret i dag, og i morgen stemmer IIHF-medlemslandene så om, hvem der skal være værter for VM i 2017.

”Vi er oppe imod nogle stenhårde konkurrenter i Tyskland-Frankrig. Men vi kom flot igennem med vores budskab om, at det nu må være de nye ishockeylandes tur til at arrangere et VM, og Danmark har i modsætning til Tyskland og Frankrig aldrig haft et ishockey-VM,” siger Henrik Bach Nielsen.

Det dansk-lettiske VM-bud lægger op til, at VM skal afholdes i den kommende Copenhagen Arena og Arena Riga, som også lagde hus til VM i ishockey i 2006.

Bag det dansk/lettiske bud står Danmark Ishockey Union, Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen og den lettiske ishockeyunion. Præsentationen i dag i Stockholm blev bundet sammen af TV-værten mm. Line Baun Danielsen, som er tidligere landsholdsspiller i netop ishockey.

Som en del af det dansk-lettiske bud indgik to videoer, som kan ses på Sport Event Denmarks Youtube-kanal: