Made in Denmark: Golf

Danmark får nu en golfturnering på European Tour. Fra 2014 og foreløbig frem til og med 2016 vil turneringen, Made in Denmark, blive en del af European Tour. Det er netop blevet offentliggjort på et pressemøde i dag.

Made in Denmark er fra 2014 titlen på den danske golfturnering på European Tour. Turneringen der skal afvikles på Himmerland Golf & Spa Resorts ny renoverede BACKTEE New Course, får en præmiesum på 11 millioner kroner.

Lars Larsen, ejer af Himmerland Golf & Spa Resort, siger: ”Det er en drøm af en mulighed der nu bliver virkelig. Jeg og de fleste golfentusiaster er enige om, at Danmark mangler en golfturnering på European Tour. Made in Denmark skal dels sætte fokus på golfsporten i Danmark og dels sætte fokus på Danmark som golf-destination. Vi vil sammen med en række sponsorer, Sport Event Denmark og hele den nordjyske region også sikre, at dansk design og dansk innovation bliver elementer i markedsføringen.”

“Det er en fantastisk god nyhed for touren at vi får en ny turnering I Danmark de næste tre år. Himmerland er et perfekt sted for European Tour, og jeg håber at de danske golffans vil være med til at bakke op så vi kan få en fantastisk turnering med tilskuere i titusindvis. Med Thorbjørns (Olesen) præstationer for tiden og med en lang række nye spændende talenter, er det et godt tidpunkt for dansk golf, og det at få en European Tour turnering i Danmark kan kun hjælpe til yderligere udvikling af golf i Danmark” siger Thomas Bjørn og fortsætter:

“Min første sejr som professional var Himmerland Open på Challenge Touren I 1995, så Himmerland er på mange måder stedet hvor det hele begyndte for mig. Jeg husker at jeg vandt efter omspil og det var en fantastisk følelse at få den første professionelle sejr, og så på hjemmebane. Det kunne være dejligt at vinde i Danmark igen næsten 20 år efter, men jeg håber mest af alt at turneringen bliver en stor succes – og det er jeg sikker på den gør” slutter Thomas Bjørn, professionel golfspiller som selv har vundet ikke færre end 13 turneringer på European Tour.

Himmerland Golf & Spa Resort der har netop gennemgået en gigantisk renovering af Backtee New Course, og samtidig udvidet deres klubhus- og center faciliteter for et tre cifret million beløb, glæder sig til at være vært for European Tour.

”På vegne af hele Nordjylland er jeg naturligvis begejstret for at det er lykkedes os at få European Tour til Danmark, det er et kæmpe scoop for Danmark og den nordjyske region. Jeg glæder mig rigtigt meget til at byde sponsorer, partnere, spillere og tilskuere velkommen i det nye Himmerland, som jeg godt tør påstå kan tilbyde alle en unik oplevelse, både på og udenfor golfbanen” siger Claus Birk Larsen, adm. direktør, Himmerland Golf & Spa Resort.

”Made in Denmark supplerer vores imponerende eventliste for 2014, hvor Danmark også er vært for bl.a. EM i herrehåndbold, VM i Badminton og VM i Halvmaraton. Med golf på OL-programmet fra 2016 vil der fremover blive endnu mere fokus på sporten. Sammen med teamet omkring Made in Denmark vil vi derfor også sikre, at der bliver sideaktiviteter til turneringen, der kan invitere danskere og tilrejsende ind i golfsporten,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

FACT SHEET:

Banen:

 • Made in Denmark skal spilles på Himmerland Golf & Spa Resorts ny renoverede BACKTEE New Course.
 • Banen er redesignet af danskeren Philip Christian Spogárd fra Spogárd & VanderVaart.
 • BACKTEE New Course er ca. 6800 meter lang.
 • Par er 72. (Hul 11 der normalt spilles som Par 6 hul vil under turneringen spilles som Par 5)
 • Himmerland Golf & Spa Resort råder udover BACKTEE New Course og over Garia Old Course samt en 9 hullers Pitch & Putt bane.

Termin:

 • Aftalen med European Tour er foreløbigt gældende for 2014, 2015 og 2016
 • I 2014 og 2015 er terminen uge 33, mens man i forhold til 2016 afventer den endelige dato for OL i Rio hvor Golf er på programmet for første gang.
 • Spilledage i 2014 bliver torsdag til søndag 14. – 17. august

European Tour:

 • European Tour består af ca. 50 årlige turneringer i fortrinsvis Europa, men også i Asien, Australien og Afrika.
 • Made in Denmark får deltagelse af 156 spillere fra hele verden, heraf ca. 15-20 danske European Tour-spillere samt wild cards.
 • Antallet af deltagerlande er ca. 35.
 • Turneringen er tællende til Race to Dubai og verdensranglisten i golf.

Selskabet bag turneringen:

 • Made in Denmark drives som en fond med Jysk Holding som garant
 • Turneringen drives af en bestyrelse samt en arbejdsgruppe bestående Thomas Nielsen, Golf Manager i Himmerland Golf & Spa Resort, Claus Birk Larsen, adm. Direktør, Himmerland Golf & Spa Resort, Lars Larsen samt Flemming Astrup, GolfPromote
 • Promoter for turneringen bliver Flemming Astrup, der gennem sit arbejde med bl.a. ECCO Tour har stået bag mere end 150 professionelle golfturneringer heriblandt 7 European Challenge Tours

Økonomi:

 • Det samlede budget for 2014-2016 er ca. 100 millioner som rejses i samarbejde mellem sponsorer og nationale, regionale samt kommunale instanser, heriblandt Sport Event Denmark og Dansk Golf Union.
 • Turneringen får ingen titelsponsor. Sponsor strukturen er 10-12 hovedsponsorer samt 15-20 partnere.
 • Foreløbige sponsorer er, Nordea, ECCO, Willis, SAP, Mercedes Benz, Ejner Hessel, Hilding Anders, PWC, Freja Transport, JYSK samt Garia.
 • Præmiesummen bliver 11 millioner kroner, heraf ca. 2 millioner til vinderen

Website:
På www.madeindenmarkgolf.dk kan der downloades logoer billeder mv.