UCI: Ride Like a Pro sætter nye standarder

Med 13 kvalifikationsløb spredt over hele verden og en årlig finale er UCI World Cycling Tour en kæmpe løbsserie, og UWCT Copenhagen Gran Fondo er allerede et af de største løb i serien med over 1.750 deltagere fra 33 lande. Til sammenligning håber UCI på, at finalen i Italien i september får 2.000 ryttere fra 50 lande til start.

VM for alle: UWCT Copenhagen Gran Fondo er UCI-cykelløb, hvor alle cykelentusiaster i verden har muligheden for at køre sig i de velkendte regnbuestribede VM-trøjer. Samtidig er enkeltstarten fredag den 10. maj i Helsingør og landevejsløbet søndag den 12. maj i København en mulighed for at køre cykelløb på en helt ny måde i Danmark, nemlig på professionelle vilkår med afspærrede veje, motorcykeleskorte, service og forplejning undervejs på ruten og startrampe og føremotorcykel på enkeltstarten. Det store setup betyder også ændringer i trafikken på løbsdagene. Læs detaljerne om UWCT Copenhagen Gran Fondo under signaturen.

Den projektansvarlige i UCI er imponeret over det professionelle setup i København, og UCI håber de andre kvalifikationsløb vil kopiere ideen.

“Organisationen bag UWCT Copenhagen Gran Fondo har virkelig forstået konceptet bag UCI World Cycling Tour og endda taget det et skridt længere med deres eget koncept Ride Like a Pro, og de har formået at samle ingredienserne til en helstøbt professionel oplevelse. Vi følger løbet tæt og vi ser meget gerne, at deres koncept kopieres til de andre løb i serien. UWCT Copenhagen Gran Fondo sætter nye standarder i ‘cykling for alle’-løb, og vi er begejstrede over det utrolige potentiale som ligger i UWCT Copenhagen Gran Fondo, siger UCI’s projektkoordinator for UWCT, Andrea Marcellini Mendonça.

Verdens største enkeltstart
Ifølge UCI er den 26,5 km lange enkeltstart i Helsingør på fredag den 10. maj verdens største enkeltstart. Der er plads til 780 ryttere, der sendes afsted med 30 sekunders mellemrum mellem 13.00 og 20.00, og der er kun 50 pladser tilbage.

“Målet med UWCT Copenhagen Gran Fondo er at skabe en professionel cykeloplevelse for deltagerne og en ny standard for ‘cykelløb for alle’ – både i Danmark og internationalt, og når enkeltstarten allerede i sit første år er den største enkeltstart i verden, fortæller det os, at der er stort potentiale i cykelløb af denne type, hvor alle cykelentusiaster får en professionel cykeloplevelse i rammer, man ikke har set før i Danmark,” siger Thomas Veje Olsen, direktør i YWC Sports, der arrangerer UWCT Copenhagen Gran Fondo i samarbejde med politi, hjemmeværn, 400 frivillige, Københavns og Helsingørs kommuner, 9 øvrige kommuner samt Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark.