Dansk-Lettisk VM-bud til eksamen

Der venter et meget vigtigt møde i Zürich i Schweiz i dag, når Danmark og Letland skal vurderes som fælles værtslande for ishockey-VM i 2017. Det Internationale Ishockeyforbunds eventkomité skal afgøre, om det dansk-lettiske projekt følger alle regler, så det kan godkendes. Det gælder alt lige fra arenaer, økonomi og markedsføring til hoteller og transport osv.

‘Vi glæder os meget til at præsentere vores VM-koncept sammen med Sport Event Denmark, Copenhagen Arena og den lettiske ishockeyunion. Vi synes selv, at det er et seriøst og spændende bud, vi og letterne er kommet med,’ fortæller direktør i Danmarks Ishockey Union, Enver Hansen.

Det dansk-lettiske VM-bud lægger op til, at VM skal afholdes i den kommende Copenhagen Arena og Arena Riga, som også lagde hus til VM i ishockey i 2006.

Danmark og Letland kæmper mod et fælles bud fra Frankrig og Tyskland om VM-værtskabet i 2017. Bliver Danmark/Letland og Frankrig/Tyskland godkendt af IIHF’s eventkomité, skal det hele afgøres ved en afstemning under IIHF-kongressen, der afholdes i Stockholm under VM i maj.

Et ishockey-VM er et af verdens største sportsarrangementer. Under det seneste ishockey-VM i Sverige/Finland blev der solgt 450.000 billetter, og VM blev vist for ca. 600 mio. seere over hele verden.

‘Det vil være et kæmpe udstillingsvindue for Danmark, både som land og for ishockeysporten, som er en tung olympisk sportsgren,’ fortæller direktør i Sport Event Denmark, Lars Lundov.

Bag det dansk/lettiske bud står Danmark Ishockey Union, Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen og den lettiske ishockeyunion.

Yderligere kommentarer eller information kontakt da venligst:
Enver Hansen, direktør DIU: 40 33 40 54
eller
Lars Lundov, direktør Sport Event Denmark: 40 31 48 55