EM i volleyball inviterer til folkefest i Fælledparken

EM i volleyball bliver ikke bare en fest for eliten, det bliver også en fest for bredden. Det håber de danske EM-arrangører og inviterer til volleyballfest i Fælledparken forud for finalerne.

Cremen af europæisk volleyball samles i København den 28. og 29. september, når Parken danner rammer om finaleweekenden ved EM i volleyball 2013. Og blot 100 meter fra arenaen, hvor de nye volleykonger skal krones, lægger Fælledparken græs til en kæmpe hyggevolleyturnering for hele Europa.

”EM i volleyball 2013 er ikke blot en turnering for eliten. Vi vil gerne invitere alle med til at være en del af den fest, som EM forhåbentlig bliver. Vi laver rigtig mange sideevents, og én af dem er en kæmpe volleyballturnering i Fælledparken i København, hvor alle kan spille med på sit eget niveau. Man spiller en hyggelig gang volleyball, og bagefter går man 100 meter hen til Parken og ser Europas største volleyball stjerner i aktion,” siger Mads Bang Aaen, eventchef for EM i volleyball 2013.

Fælledparken bliver dækket med op til 50 volleyballbaner, hvor volleyballspillere i alle aldre, på alle niveauer og forhåbentlig fra flere lande samles, hygger og varmer op til de afgørende kampe ved EM inde i Parken.

”Vi lægger op til, at man samler nogle gode venner eller klubkammerater på et hold og udnytter, at EM-festen er i byen. Man spiller to mod to eller tre mod tre på vores havevolleybaner. Det er meget sjovt at have afprøvet sine egne færdigheder i fingerslag og springserv, og så gå over på den anden side af vejen og se de professionelle udføre dem i en unik volleyballkulisse i Parken,” siger Peter Morell, Bredde- og Udviklingschef i Dansk Volleyball Forbund.

Vær med til denne enestående volleyball-for-alle event i en af Danmarks mest kendte parker og gå bagefter 100 meter til Danmarks nationalstadion og få en volleyballoplevelse i særklasse.

Læs meget mere om den kæmpe breddeturnering i Fælledparken her: http://eurovolley2013.dk/index.php/da/sideevents-em-volleyball-2013

Lørdag den 28. september spilles der semifinaler klokken 15.00 og 18.00.

Søndag den 29. september spilles der bronzekamp klokken 15.00 og finale klokken 18.00.

For yderligere information kontakt venligst:
Mads Bang Aaen, Eventchef EM i volleyball 2013: 2897 7842
Peter Morell, Bredde- og Udviklingschef i Dansk Volleyball Forbund: 2372 2764

Fakta om EM i volleyball 2013

 • Værtskabet for EM i volleyball 2013 deles med Polen. Begge lande har to indledende puljer med fire hold i hver. Semifinaler, bronzekamp og finale spilles i Danmark.
 • EM afvikles fra den 20. september til den 29. september 2013.
 • Der spilles i Odense (Arena Fyn), Herning (Boxen), Aarhus (NRGI Arena) og København (Parken)
 • Danmark spiller i Gruppe A i Stadium Arena Fyn i Odense.
 • Danmark møder Italien, Hviderusland og Grækenland/Belgien.
 • Gruppe C spilles i Boxen i Herning. Her spiller Finland, Serbien, Holland og Kroatien/Slovenien.
 • Sport Event Denmark er partner på EM i Volleyball 2013 i Danmark sammen med værtsbyerne; Odense, Herning, Aarhus og København.
 • Serbien er forsvarende europamester.
 • Brasilien er regerende verdensmester.
 • Rusland er regerende olympisk mester.
 • Danmark har deltaget i tre EM slutrunder. I 1958, hvor det blev til en 20. plads, i 1963, hvor det blev til en 17. plads og i 1971, hvor det blev til en 20 plads.
 • Kvalificerede lande: Danmark og Polen er prækvalificeret som værter. Rusland, Italien, Bulgarien, Serbien, Slovakiet, Hviderusland, Holland, Tjekkiet, Finland, Tyskland og Frankrig er kvalificeret. De sidste tre nationer findes i maj 2013. Her kæmper Kroatien mod Slovenien, Grækenland mod Belgien og Tyrkiet mod Letland.

Der er 17.500 danske volleyballspillere.

Web: www.eurovolley2013.dk
Facebook: www.facebook.com/eurovolley2013
Twitter: www.twitter.com/eurovolley2013 #ev2013
YouTube: www.youtube.com/eurovolleyball2013
Køb billet her: https://volleyball.www2.dk/