VM i halvmaraton kommer til Frederiksberg

Den helt store sportsbegivenhed i hovedstaden i 2014 VM i halvmaraton tager mere og mere form. På et mødemandag besluttede Frederiksbergs Kultur- og Fritidsudvalg at gå ind i den meget store begivenhed.

29. marts 2014 løber omtrent 25.000 mennesker gennem København og Frederiksberg ved VM i halvmaraton til, og antallet af tilskuere forventes at blive over 100.000.

Frederiksberg Kommune bidrager til folkefesten med en halv million, kroner, som blev bevilget af kommunens Kultur- og Fritidsudvalg på et møde mandag.  Borgmester Jørgen Glenthøj (C) ser frem til begivenheden:

”Det bliver en dejlig dag i hovedstaden.  25.000 løbere og endnu flere tilskuere kommer til at dele denne helt særlige oplevelse. Med VM i halvmaraton kan vi på en gang vise vores by frem og promovere sundhed og sport i verdensklasse” siger Jørgen Glenthøj.

Også formand for kommunes Kultur og Fritidsudvalg, Morten Jung (B), ser frem til dagen:

”En så stor sportsbegivenhed, der inkluderer både eliten og bredden, vil tiltrække både den nationale og internationale presse. Derfor vil vi arbejde målrettet med at finde særlige aktiviteter ud over løbet, som vil synliggøre Frederiksbergs profil og alt det, vi har at byde på. Jeg tør godt love, at det bliver en ganske særlig eftermiddag på Frederiksberg både for de, der løber og de, der ser på,” siger han.

Ruten bringer løberne godt rundt på Frederiksberg  – forbi rådhuset, Frederiksberg Have, Frederiksberg Alle og Vesterbrogade. Eliteløberne begynder tidligt på eftermiddagen ved Christiansborg og de løber således også igennem Københavns Kommune. Klokken 14 lyder starten for de mange motionister.

Der er allerede helt udsolgt til løbet. 18.000 billetter er revet væk. De sidste billetter går til udlandet og til eliten.

VM i halvmaraton bliver uden tvivl landets største motionsløb. Til sammenligning havde CPH Maraton sidste år cirka 12.000 deltagere.

Det er Dansk Atletikforbund, Sport Event Danmark og Wonderful Copenhagen, der sammen har værtskabet ved VM.

Yderligere oplysninger
Formand for Frederiksberg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Morten Jung, telefon 2898 2771