Danmark har afgivet bud på Ishockey VM 2017

DIU har sammen med Letlands ishockeyforbund afgivet formelt bud på ishockey VM 2017. DIU har i dag afsendt det omfattende budmateriale til det internationale ishockeyforbund (IIHF). IIHF har nu godt fem måneder til at vurdere de indkomne bud, inden værtskabet for VM 2017 bliver tildelt i maj 2013 på verdenskongressen i Stockholm.

Den ny arena i København, Copenhagen Arena, skal lægge is til VM-finalen, bronzekampen og de to semifinaler, og derudover skal spilles 30 indledende kampe i Copenhagen Arena, der efter planen står færdig i 2015. De øvrige indledende kampe skal spilles i Arena Riga i Letland. København bliver i givet fald desuden vært for verdenskongressen, som afvikles i finaledagene i maj 2017.

“Jeg er stolt af at kunne afgive et meget stærkt bud på VM i ishockey 2017. Et ishockey-VM er et af verdens største sportsevents og dermed en stor og spændende udfordring for enhver arrangør. Vi har sammen med Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen udarbejdet et stærkt koncept for VM i ishockey i Danmark i 2017, som indeholder fantastiske faciliteter, en stærk samlet organisation, en plan for aktivering af den danske befolkning og – ikke mindst – udvikling af det danske ishockeymiljø.

Med udgangspunkt i vores stærke budkoncept er vi sammen med Letland klar til at tage kampen om værtskabet op med modkandidaterne fra Tyskland og Frankrig,” siger DIU’s formand, Henrik Bach Nielsen.

”Et VM i ishockey er noget af det største, vi i Danmark kan blive vært for, og med dette VM vil Danmark kunne fremskrive sin imponerende sporteventkalender, som i år rummer bl.a. EM i svømning og EM i dressur og ridebanespringning samt næste år bl.a. VM i badminton, VM i Halvmaraton og EM i herrehåndbold”, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

”De store verdensbegivenheder er med til at gøre København til en international metropol. Og den nye multiarena giver København helt nye muligheder for at huse og beværte de største sportsbegivenheder og fortsætte den perlerække af internationale events, som VM i landevejscykling var det seneste eksempel på”, siger Lars Bernhard Jørgensen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

For yderligere informationer eller kommentarer, kontakt venligst:
Henrik Bach Nielsen, formand DIU, 40 46 47 85
Enver Hansen, direktør DIU, 40 33 40 54
Lars Lundov, direktør Sport Event Denmark, 40 31 48 55
Lars Bernhard Jørgensen, administrerende direktør Wonderful Copenhagen, 33 55 74 01