Volley-EM skal kickstarte medlemsboom

EM i volleyball 2013 skal ikke kun være en fest for eliteidrætten.

Slutrunden i Danmark skal kickstarte et medlemsboom i de lokale klubber, håber Dansk Volleyball Forbund. Derfor ruster forbundet i disse dage klubberne i værtsbyerne til flere medlemmer.

Godt 18.000 mennesker er i øjeblikket registreret som volleyballspillere i Danmark. Det tal skulle gerne stige i løbet af 2013 i forbindelse med, at Danmark arrangerer EM i volleyball fra den 20. til 29. september i samarbejde med Polen.

”Vi vil udnytte det naturlige fokus, der kommer på volleyballsporten i forbindelse med, at vi afholder EM på hjemmebane i år. Vi håber, at vi kan omsætte det fokus til flere medlemmer i klubberne, så volleyball i de lokale klubber kommer til at stå stærkere efter EM,” siger Peter Morell, Bredde- og Udviklingschef i Dansk Volleyball Forbund.

Derfor tager han i denne uge de første møder med klubberne i tre af de fire værtsbyer, hvor der skal spilles EM til september – i Odense, Herning, Aarhus og København.

”Vi vil sikre, at vi efter EM står tilbage og kan sige, at vi gjorde noget – at vi greb muligheden. EM er kimen, men det er klubberne, der er i centrum. Når vi laver de her arrangementer, så er det ud for en fælles interesse for volleyball. I denne omgang skal klubberne ikke konkurrere på hver sin side af nettet, men stå sammen om at få flere medlemmer. Sammen skal vi være stærkere,” siger Peter Morell.

Program
Mandag den 7. januar: Møde med de lokale klubber i Herning klokken 19.00 i Herning Idrætscenter.
– Tirsdag den 8. januar: Møde med de lokale klubber i Odense klokken 19.00 i Marienlystcentret.
– Torsdag den 10. januar: Møde med de lokale klubber i Aarhus klokken 18.30 i NRGi Arena.
– For yderligere kommentarer kontakt venligst Peter Morell, Bredde- og Udviklingschef i Dansk Volleyball Forbund på mobil: 2372 2764

Fakta om EM i volleyball 2013
– Værtskabet for EM i volleyball 2013 deles med Polen. Begge lande har to indledende puljer med fire hold i hver. Semifinaler og finalen spilles i Danmark.
– EM afvikles fra den 20. september til den 29. september 2013.
– Der spilles i Odense (Arena Fyn), Herning (Boxen), Aarhus (NRGI Arena) og København (Parken)
– Danmark spiller i Gruppe A i Stadium Arena Fyn i Odense.
– Danmark møder Italien, Hviderusland og Grækenland/Belgien.
– Gruppe C spilles i Boxen i Herning. Her spiller Finland, Serbien, Holland og Kroatien/Slovenien.
– Sport Event Denmark er partner på EM i Volleyball 2013 i Danmark sammen med værtsbyerne; Odense, Herning, Aarhus og København.
– Serbien er forsvarende europamester.
– Brasilien er regerende verdensmester.
– Rusland er regerende olympisk mester.
– Danmark har deltaget i tre EM slutrunder. Første gang var i 1958 hvor det blev en 20. plads, anden gang i 1963, hvor det blev til en 17. plads og i 1971, hvor det blev til en 20 plads.

Kvalificerede lande: Danmark og Polen er prækvalificeret som værter. Rusland, Italien, Bulgarien, Serbien, Slovakiet, Hviderusland, Holland, Tjekkiet, Finland, Tyskland og Frankrig er kvalificeret. De sidste tre nationer findes i maj 2013. Her kæmper Kroatien mod Slovenien, Grækenland mod Belgien og Tyrkiet mod Letland.

Der er 17.500 danske volleyballspillere.
Web: www.eurovolley2013.dk
Facebook: www.facebook.com/eurovolley2013
Twitter: www.twitter.com/eurovolley2013 #ev2013
YouTube: www.youtube.com/eurovolleyball2013
Køb billet her: https://volleyball.www2.dk/